Türkiye’ nin en köklü sivil toplum kuruluşlarından biri olan İlim Yayma Cemiyeti’ nin Gebze Şubesi, 18. Olağan Genel Kurulu’ nu gerçekleştirdi. Milli ve manevi değerlerine bağlı, ilim ve irfanla donatılmış nesillerin yetişmesine katkı sunmayı temel ilke edinen Cemiyet, Genel Kurulunu 18 Ocak 2025 Cumartesi günü Gebze Yüksek Öğretim Özel Erkek Öğrenci Yurdu’ nda gerçekleştirdi.
Genel Kurul’ a Gebze Belediye Başkanı Zinnur BÜYÜKGÖZ, Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin ÇİFTÇİ ve cemiyet üyeleri katılım sağladı.
Kur’ an tilaveti ve hatim duası ile başlayan Genel Kurul; Divan Kurulu’ nun oluşturulması, Şube Başkanı’ nın selamlama konuşması, Faaliyet Raporunun okunması, oylanması ve ibrası, Mali Raporun okunması, oylanması ve ibrası, Denetim Kurulu Raporunun okunması, oylanması ve ibrası, Muhammen Bütçenin okunması ve müzakeresi, Yönetim Kurulu’ nun bütçede fasıllar arasında aktarma yapma için Genel Kurul’ dan yetki talebi ve müzakeresi, Şube Organları’ nın seçimi, dilek ve temenniler ile sona ermiştir. Tek listeyle gidilen Kurulda, Şube Başkanı Av. Nizamettin KAYA üyelerin teveccühü ile güven tazeledi.
Nizamettin KAYA’ nın Başkanlığında yeni Yönetim Kurulu ve Organları şu isimlerden oluştu;
Yönetim Kurulu Asil Üyeleri
Nizamettin KAYA
Abdullah DEMİREL
Barış TEMUR
Celal ÇELİKBİLEK
Fuat HAN
İbrahim ERDEM
Mehmet UMUR
Yedek Yönetim Kurulu Üyeleri
Sedat ÇELİK
Muharrem YANAR
Nurullah AKTAŞ
Ramazan ŞERİF
Menderes YAZICI
Canip KOÇAK
Mahmut YANDIK
Denetim Kurulu Asil Üyeleri
Bahattin EVLİ
Selami TEMEL
Ziya CAN
Denetim Kurulu Yedek Üyeleri
Ömer GÖKOĞLU
Cemal TOPÇU
Rasim DOĞAN
Genel Kurul Üyeleri
Nizamettin KAYA
Sedat ÇELİK
Ziya CAN
Nihat GÜLMEZ

