Gebze Esnaf ve Sanatkarlar Odası İMEP Programı İle İstihdamı Arttırıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gebze Ensaf ve Sanatkarlar Odası olarak, şehrimizde istihdamı arttırmak ve yeni çalışma alanları oluşturmak amacıyla İMEP programı kapsamında önemli bir eğitim programını başlatmış bulunmaktayız. Bu program, Gebze’nin ekonomik büyümesini desteklemek ve gençlerimize, iş arayışında bulunan vatandaşlarımıza mesleki beceriler kazandırmak amacıyla hayata geçirildi.

Bu kapsamda düzenlenen eğitim programımız, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile gerçekleştirilmiştir. Bu güçlü işbirliği sayesinde, Gebze’nin geleceğine katkı sağlamak için elbirliğiyle çalıştık.

Eğitim programımıza toplamda 124 kursiyer katıldı. Kursiyerlerimize, tamamladıkları eğitimin ardından istihdam garantisi sunuyoruz. Bu sayede, vatandaşlarımızın iş hayatına daha güçlü bir şekilde adım atmalarına yardımcı olmayı hedefliyoruz.

Gebze Ensaf ve Sanatkarlar Odası olarak, istihdam alanında yetenekli gençlerimizi ve vatandaşlarımızı desteklemeye ve Gebze ekonomisine katkı sağlamaya devam edeceğiz. İşbirliği yaptığımız paydaşlarımıza teşekkür ederiz ve gelecekte daha fazla başarılı projeye imza atmayı dört gözle bekliyoruz.

Programın Kapsamı;

Protez Tirnak Kursu ( 80 saat), Pastacigirag kursu (124 saat), Asci çırağı kursu (178 saat), Kösele çanta yapimi kursu (139 saat), Gaz alti kaynak kursu (218 saat), Dogalgazic tesisat kursu (218 saat), Sihhi tesisat kursu (142 saat)

HEM ÜCRETSİZ HEM İŞ GARANTİLİ

Gebze Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın öncülüğünde, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın teşvik desteği ile gerçekleşen bir protokolümüzü, Güzeller Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Adem Ceylan ile birlikte önemli bir adımı atarak İstihdam Garantili Mesleki Eğitim Kursu Protokolünü imzaladı.Tören, Özel Âdem Ceylan Final Teknik Koleji’nde gerçekleştirildi.

Bu önemli etkinliğin amacı, genç istihdamının ve kadın istihdamının sayısını artırmak için çaba sarf etmek ve mesleki eğitim olanakları sunmak olarak belirlendi. Bu protokol, bölgedeki genç yeteneklerin istihdam edilebilirliklerini artırmak ve iş dünyasına daha iyi hazırlanmalarına yardımcı olacak. Aktif olarak nitelikli iş gücünü yaratmak ve arttırmak adına öncülük edecek.

Gebze Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Alper Demir şunları söyledi;İŞ İSTİHDAM GARANTİLİ BİR ŞEKİLDE ÇALIŞMALARA BAŞLADIK: “iş istihdam garantili kurslarla ilgili konuşmasında; “İstihdamla ilgili programa proje kapsamında PİMTAŞ AR-GE Müdürü Özlem Kozankurt hanımın ve Özel Gebze İş Makinalarının İşletmecisi Arzu Özhorhanımın teşvikleriyle yola çıktık. Burada öncelikli amaç şuydu; bizim esnaf odalarımıza kayıtlı 4 bine yakın üyemiz var. Kocaeli’nin en büyük karma Odasıyız.

Öncelikli amacımız odamıza kayıtlı üyelerimizin 18-35 yaş arası birinci derece yakınlarına istihdam alanı yaratmak. Bunun için ilk şartımız herhangi bir işyerinde aktif olarak sigortalı çalışmış olmaması gerekiyor. Bununla ilgili 3 farklı iş kolunda forklift operatörü, manlift operatörü ve elektrikli transpalet operatörüyle ilgili kursiyerlerimizi tamamlıyoruz. Kursiyerlerimizin ücretsiz eğitim sürecinin sonundabelgelendirilip, iş istihdamı garantili olarak iş imkanı sağlayacağız.Aynı zamanda kadın istihdamının artırılması da toplumsal kalkınma açısından son derece önemlidir. Bu protokol ile bu hedeflere katkıda bulunmayı amaçlıyoruz.”dedi.

Gebze Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı [Alper Demir], Doğu Marmara Kalkınma Ajansı yetkilileri, bölge iş dünyası temsilcileri ve Milli EğitimKurumlarının katıldığı törende, işbirliği ve dayanışma ruhunun güçlendirilmesi vurgulandı.Bu iş birliği sayesinde, bölgedeki gençler ve kadınlar için yeni istihdam fırsatları yaratılacak ve yerel ekonominin güçlenmesine katkı sağlanacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
0
komik
Komik
Gebze Esnaf ve Sanatkarlar Odası İMEP Programı İle İstihdamı Arttırıyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

onursalhaber.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin